Beauty Fantasys

En nog een WordPress site

Wat houdt een opleiding visagist in?

2 min read


Sta je graag voor de spiegel om make-up aan te brengen? Beleef je daar veel plezier aan? Grote kans dat je regelmatig complimentjes krijgt uit je omgeving over jouw make-up. Dan is een opleiding visagist op jouw lijf geschreven. Maar wat houdt een opleiding visagist in en waar kun je deze opleiding volgen? 

Waar kun je als visagist gaan werken?

Als gediplomeerde visagist(e) kun je aan het werk in een beauty salon of parfumerie. Je gaat klanten verwennen met mooie make-up of geeft make-up advies. We zien bovendien dat veel visagisten als freelancer aan de slag gaan. Vandaag verzorg je de make-up van een bruidje en morgen maak je een model op voor een photohoot of een presentatrice voor een tv-programma. Er is geen dag hetzelfde! Je kunt ook een eigen (bruids)make-up salon starten. Kortom, er staat je een afwisselende en kleurrijke carrière te wachten.

Wat houdt een opleiding visagist in?

Als make-up liefhebber weet jij wel raad met make-up. Toch is een volwaardig diploma van bijvoorbeeld de Wellness Academie in België een aanrader. Tijdens deze opleiding visagist leer je zowel basis make-up technieken als gespecialiseerde make-up voor bijzondere gelegenheden. Je doet onmisbare kennis op over de huid, materialen en producten, kleurenleer, hygiëne en klantenomgang. Daarnaast geeft je docente je praktische tips voor het starten van jouw carrière als visagiste. 

Maak een vliegende start!

Wist je dat je in de opleiding visagiste van Wellness Academie België toewerkt naar een professionele photoshoot? Na afloop beschik je meteen over materiaal voor een representatief portfolio om je carrière als professionele visagiste een vliegende start te geven! Met het diploma dat je hier behaalt, kun je je bovendien aansluiten bij de Belgische Beauty Federatie. Hét bewijs voor je toekomstige klanten dat je een betrouwbare en vakkundige professional bent!

Meer